Happen en Stappen - Mico Mazerswoude

Ga naar de inhoud

Happen en Stappen

Mico Kerst Happen en Stappen voor vijfde jaar in Hazerswoude!
 
 
De organisatie van het Happen en Stappen is weer druk bezig om het Mico Kerst Happen en Stappen in Hazerswoude-Dorp weer tot een groot succes te maken! Vrijdag 14 december van 17.00 tot 22.00 uur zijn alle winkels open, openen de kerken, de molen en oudheidskamer hun deuren en is er overal wat lekkers te proeven! De winkels zullen in kerstsfeer zijn. De bewoners langs de route worden gevraagd om hun huizen in  kerstsfeer om te toveren. Er is muziek, en natuurlijk de kerstman! We raden u aan om op tijd te beginnen zodat u de route helemaal kunt lopen. Startpunten zijn bij Bakkerij van Noort aan de Gerelaan 2 en Dorpshuis 'de Juffrouw' aan de Dorpsstaat 250. U krijgt hier een deelnemerslijst en puzzelformulier mee zodat u niets hoeft te missen. Dit jaar is er ook weer een treintje die u brengt van de ene kant van de route naar de andere kant. Het treintje vertrekt bij Bakkerij van Noort en Dorpshuis de Juffrouw. Dus leuk om eens te starten aan de andere kant van het dorp en u eerst te laten vervoeren door het treintje. Of u aan het eind van de avond weer terug te  laten brengen. De laatste keer vertrekt het treintje om 21.30 bij Bakkerij van Noort.
 
Ook het Heel Hazerswoude Bakt krijgt weer een vervolg na het grote succes van vorige jaren! Wilt u zich dit jaar de beste thuisbakker van Hazerswoude noemen, zoek dan het lekkerste recept op voor de lekkerste Kerstdessert. De desserts kunnen op 14 december in de middag gebracht worden bij van der Linde en zullen s’avonds gejureerd worden door de bakkers van Hazerswoude, kwaliteitsmedewerker Rob van Bakkerij Ammerlaan en bakker Henk van Noort. Natuurlijk kunt u alle desserts bewonderen en proeven bij van der Linde Woonservicewinkel. Opgeven voor Heel Hazerswoude Bakt kan bij van der Linde Dorpsstraat 138. Voorwaarde waaraan het kerstdessert  aan moet voldoen, is dat hij voor 6-8 personen moet zijn, eetbaar, en geen ijs.
 
Dit jaar ook een nieuw onderdeel tijdens het Happen en Stappen. Heel Hazerwoude Haakt. Afgelopen jaar is Hazerswoude-Dorp aan het haken geslagen. Er zijn veel kerstattributen gehaakt, die zullen tijdens en na het Happen en Stappen worden verkocht voor een klein prijsje (dus neem genoeg kleingeld mee!!) De haakwerken zijn te vinden bij Verfspeciaalzaak Bogerman, van der Linde mode en Klus&Kadowinkel.  Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor een Qwiekup (dit is een verrijdbare projector met belevingsgerichte zintuigactivering) voor de bewoners van Zorgcentrum de Driehof.  De maand november is ook de statiegeldknop bij de Albert Heijn voor dit doel en sparen de Michael School en de Joh. Postschool statiegeldflessen voor deze actie. Zo hopen wij een mooi bedrag te kunnen schenken aan de Driehof.
 
 
Deelnemende bedrijven en organisatie's tot nu zijn: Dorpshuis 'de Juffrouw', Theo van Zanten tweewielers, Fotografie Lavinia, Van der Linde mode en woonservicewinkel,  Bakker Ammerlaan, Albert Heijn, Irene Design, Tuijn Optiek, Verf en Behangspeciaalzaak Bogerman, Huisman Wonen, Slagerij de Vries, FloreAle bloemenatelier, Theo's Eethuis, Cafe de Dikke Mug, Klus en Kadowinkel, Kapsalon de Hoofdzaak, Slijterij Daatje, Trendie Wendie, Schoonheidssalon Puur bij Mirjam, De Egelantier, Bakkerij van Noort, Autobedrijf Bos, Anneke van de Kamp opleidingen, PKN de Korenaar, H.H. Engelbewaarderskerk, Hervormde Gemeente, Historisch Museum, Korenmolen Nieuw Leven, Boekenhoek, Hazerswoudse Boys, Kaasboerderij Sol, Wi-Ha Design, Maat kappers, Aldy Voetverzorging,  Lief en leef Esther Boere, Word gezond en fit Marion Sol, Habeko,Philadelpia “Ons Huis”, Vitaminebar, Elle Office, Zorgcentrum Driehof, Dreamz, Bibliotheek
Middenstands combinatie Hazerswoude dorp
Terug naar de inhoud